|
| Yeni Nesil Oyun Konsolları | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
CanTeo Oyun Bölümü Moderatörü
İsim : Can Teoman Kulüp : FC Barcelona M : 52M Bilgiler : /t294-barcelona
| Konu: Yeni Nesil Oyun Konsolları Cuma Ağus. 02, 2013 12:27 pm | |
| Hepinizin bildiği gibi (umarım biliyorsunuzdur) 2014 başında yeni nesil iki adet konsol çıkacak. Microsoft Xbox One adında , Sony ise Playstation 4 adında konsol üretimine başlayacak. Peki bu konsollar nedir , neyin nesidir ? Donanımsal;Burda donanımsal olarak 2 konsol birbirine yakın gözüksede Xbox One'ın günümüzden eski kalan DDR3 ve 2133 MHz olan Ram kullanması yeni nesil konsola yakışmadı. Her ne kadar DDR3 ve 2133 MHz olan bir ramin günümüz oyunlarını rahatlıkla kaldırsa da bundan 5 sene sonra çıkacak oyunların nasıl bir sistem gereksinimiyle çıkacağını bilemeyiz. Göze çarpan 2.donanımsal özellik ise Xbox One'ın Bluetooth desteklememesi. Fakat ben bu özelliğin kullanıcıyı çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Xbox One Controller vs DualShock 4;İki konsolda gamepadlerinde büyük değişiklik yapmamış gibi gözüksede Microsoft , controllerda 40'tan fazla değişiklik yapıldığını söylüyor. Dualshock 4 ise en büyük değişikliği "Start ve "Select" butonlarını kaldırıp onların yerine "Share" ve "Options" butonlarını koyarak yaptı. Playstation 4 cep yakmayacak;Yeni nesil konsolların çıkış tarihlerinin yaklaşmasıyla çeşitli siteler bu konsolları pre-order (ön sipariş)'a sunmuş. Playstation 4 400$'dan, Xbox One ise 500$'dan piyasaya sunulması bekleniyor. Bu bütün özelliklerin bi araya gelmesi sonucu oluşan iki konsol, Xbox One ve Playstation 4, arasından benim tercihimi soracak olursanız, hem donanımsal hem fiyat hem de Dualshock 4'ün yeni hali açısından bakarsak Playstation 4, bir adım önde. Peki sizin tercihiniz ne olacak? İzinsiz kullanılamaz. CanTeo | |
| | | Bianconeri Yönetici
İsim : Oğuz T. Kulüp : Juventus M : 73M Bilgiler : /t299-juventus
| Konu: Geri: Yeni Nesil Oyun Konsolları Paz Ağus. 04, 2013 6:36 am | |
| Başta PS4 çok öndeydi rakibine göre ama tepkilerden sonra XBOX One hatasını anlayarak en başta çok sert kurallar koyduğu konsolu daha kullanıcı dostu bir hale getirdi. Ben donanımdan pek anlamasamda Xbox 360, PS3 den 1 yıl daha önce çıkmasına rağmen aralarında aman aman bir grafiksel fark yoktu. Grafiklerin her iki konsolda da iyi olacağı kesin ama PS4 şimdiden duyurulan Kill Zone ve Infamous un yeni oyunlarıyala 2-0 önde bana göre. Bir tercih yapacak olursam PS4 çok daha avantajlı ve iyi bir konsol ama fiyatların ülkemizde 400-500 dolar olmayacağı kesin. Yapılan açıklamalarda Türkiye de ilk satışlarda 1500 lirayı geçmeyeceğini söylemişlerdi ki bu da oldukça yüksek bir rakam. Yurt dışından çok daha pahalıya geleceği kesin. Bana soracak olursan şuan en avantajlı konsol Xbox 360. İkinci el yüksek HDD özelliği olanlar bile çok ucuz fiyatlardan satılıyor. Ayrıca kırılabilirliği PS3 e göre çok daha kolay malum. Cebinizi yakmasını istemiyorsanız ve bu nesil bana yeter, yenisine gerek yok diyorsanız Xbox 360 çok daha iyi bir tercih olacaktır ki ben konsolların Türkiye ye ilk çıktığı dönemlerde bu uçuk fiyatlardan dolayı alınmaması taraftarıyım. | |
| | | CanTeo Oyun Bölümü Moderatörü
| Konu: Geri: Yeni Nesil Oyun Konsolları Paz Ağus. 04, 2013 1:39 pm | |
| - Bianconeri demiş ki:
- Başta PS4 çok öndeydi rakibine göre ama tepkilerden sonra XBOX One hatasını anlayarak en başta çok sert kurallar koyduğu konsolu daha kullanıcı dostu bir hale getirdi. Ben donanımdan pek anlamasamda Xbox 360, PS3 den 1 yıl daha önce çıkmasına rağmen aralarında aman aman bir grafiksel fark yoktu. Grafiklerin her iki konsolda da iyi olacağı kesin ama PS4 şimdiden duyurulan Kill Zone ve Infamous un yeni oyunlarıyala 2-0 önde bana göre.
Bir tercih yapacak olursam PS4 çok daha avantajlı ve iyi bir konsol ama fiyatların ülkemizde 400-500 dolar olmayacağı kesin. Yapılan açıklamalarda Türkiye de ilk satışlarda 1500 lirayı geçmeyeceğini söylemişlerdi ki bu da oldukça yüksek bir rakam. Yurt dışından çok daha pahalıya geleceği kesin. Bana soracak olursan şuan en avantajlı konsol Xbox 360. İkinci el yüksek HDD özelliği olanlar bile çok ucuz fiyatlardan satılıyor. Ayrıca kırılabilirliği PS3 e göre çok daha kolay malum. Cebinizi yakmasını istemiyorsanız ve bu nesil bana yeter, yenisine gerek yok diyorsanız Xbox 360 çok daha iyi bir tercih olacaktır ki ben konsolların Türkiye ye ilk çıktığı dönemlerde bu uçuk fiyatlardan dolayı alınmaması taraftarıyım. Haklısın , Xbox One için Microsoft'un koyduğu bölge kısıtlaması , 24 saatte bir internete bağlanmalı gibi kısıtlamalar PS4'ü zaten 1 adım öne çıkarıyor. Üstüne üstlük bildiğimiz üzere Xbox 360 2006 yılında çıktı fakat Türkiye'ye destek vermesi 2012'nin Kasım ayını buldu. Bence Xbox One'da da bu desteği vermezlerse veya geç verirlerse Türkiye'den çok fan kaybederler. Çoğu yer konsollar için 800-1000 TL fiyat biçmiş ama bunun içine satıcı firma kendinede pay koyarsa üstüne üstlük birde Dualshock 4 ve Xbox One Controlle bu 800-1000 TL'lik fiyatın içinde değilse 1500 lira civarında bi fiyatla satışa sunulur. Ayrıca daha bu nesilde bitiremediğim bir çok oyun var ve X360 ve PS3 ucuzladı. Ben gidip PS3 veya X360 alıp yeni nesilin ucuzlamasını bekleyeceğim. Sonuçta PS3 ve X360'ta ilk çıktığında fat (kalın) kasaydı ve bunlar 3K (3kırmızı) , Ylod (yellow light of death) gibi hatalar verdi. Şimdiye baktığımızda X360'ın slim kasasında 3K hatasını vermesi imkansız neredeyse , PS3'ün slim ve super slim modellerindede ylod verme ihtimali çok düşük. Yani bütçeniz çok yoksa ve benim gibi 2006-2013 arası bitiremediğiniz birçok oyun varsa eski nesil size göre. | |
| | | Bianconeri Yönetici
İsim : Oğuz T. Kulüp : Juventus M : 73M Bilgiler : /t299-juventus
| Konu: Geri: Yeni Nesil Oyun Konsolları Paz Ağus. 04, 2013 8:06 pm | |
| - CanTeo demiş ki:
- Bianconeri demiş ki:
- Başta PS4 çok öndeydi rakibine göre ama tepkilerden sonra XBOX One hatasını anlayarak en başta çok sert kurallar koyduğu konsolu daha kullanıcı dostu bir hale getirdi. Ben donanımdan pek anlamasamda Xbox 360, PS3 den 1 yıl daha önce çıkmasına rağmen aralarında aman aman bir grafiksel fark yoktu. Grafiklerin her iki konsolda da iyi olacağı kesin ama PS4 şimdiden duyurulan Kill Zone ve Infamous un yeni oyunlarıyala 2-0 önde bana göre.
Bir tercih yapacak olursam PS4 çok daha avantajlı ve iyi bir konsol ama fiyatların ülkemizde 400-500 dolar olmayacağı kesin. Yapılan açıklamalarda Türkiye de ilk satışlarda 1500 lirayı geçmeyeceğini söylemişlerdi ki bu da oldukça yüksek bir rakam. Yurt dışından çok daha pahalıya geleceği kesin. Bana soracak olursan şuan en avantajlı konsol Xbox 360. İkinci el yüksek HDD özelliği olanlar bile çok ucuz fiyatlardan satılıyor. Ayrıca kırılabilirliği PS3 e göre çok daha kolay malum. Cebinizi yakmasını istemiyorsanız ve bu nesil bana yeter, yenisine gerek yok diyorsanız Xbox 360 çok daha iyi bir tercih olacaktır ki ben konsolların Türkiye ye ilk çıktığı dönemlerde bu uçuk fiyatlardan dolayı alınmaması taraftarıyım. Haklısın , Xbox One için Microsoft'un koyduğu bölge kısıtlaması , 24 saatte bir internete bağlanmalı gibi kısıtlamalar PS4'ü zaten 1 adım öne çıkarıyor. Üstüne üstlük bildiğimiz üzere Xbox 360 2006 yılında çıktı fakat Türkiye'ye destek vermesi 2012'nin Kasım ayını buldu. Bence Xbox One'da da bu desteği vermezlerse veya geç verirlerse Türkiye'den çok fan kaybederler. Çoğu yer konsollar için 800-1000 TL fiyat biçmiş ama bunun içine satıcı firma kendinede pay koyarsa üstüne üstlük birde Dualshock 4 ve Xbox One Controlle bu 800-1000 TL'lik fiyatın içinde değilse 1500 lira civarında bi fiyatla satışa sunulur.
Ayrıca daha bu nesilde bitiremediğim bir çok oyun var ve X360 ve PS3 ucuzladı. Ben gidip PS3 veya X360 alıp yeni nesilin ucuzlamasını bekleyeceğim. Sonuçta PS3 ve X360'ta ilk çıktığında fat (kalın) kasaydı ve bunlar 3K (3kırmızı) , Ylod (yellow light of death) gibi hatalar verdi. Şimdiye baktığımızda X360'ın slim kasasında 3K hatasını vermesi imkansız neredeyse , PS3'ün slim ve super slim modellerindede ylod verme ihtimali çok düşük. Yani bütçeniz çok yoksa ve benim gibi 2006-2013 arası bitiremediğiniz birçok oyun varsa eski nesil size göre. Aynen öyle çoğu donanım-konsol forumlarında şimdiden başladı tartışmalar "PS3-Xbox360 almalımıyım-almamalımıyım? gibi". Bunlar için henüz çok erken. Xbox 360 ilk çıkardığı dönemdeki makinalar patır patır dökülüyordu 3K dan vs. Aynı sorunları yeni konsolların yaşamayacağı ne malum. Hem ne olursa olsun biz grafiği değil, cebimize düşkün bir milletiz. Sen yurt dışında çıkış fiyatı 400 dolar olan konsolu bana 1500 den satarsan 1 sene boyunca bende onu almam arkadaş. Bırakın şu zamanı değerlendirmeyi, yeni nesil konsollar çıktında 2-3 sene içinde anca toparlanacağına inanıyorum ben. Bunun en büyük nedeni oyun dez avantajı. Çoğu oyun yapım şirketleri yeni konsollara oyun yapmaktan korkuyor (belli başlıları hariç) PS4 yine Exc. oyunları ile bir nebze önde olsa da özellikle Xbox One da ilk çıktığı dönemden itibaren büyük bir oyun sorunu bekliyorum. Bunun en büyük nedeni ise firmaların yeni nesil konsolu önce tanımak istemesi, diğer bir nedeni ise nesillerin yükseldikçe oyun yapım değerlerinin artması. PS2 ve PS3 e çıkmış oyunları karşılaştırırsak bunu çok iyi anlarız. PS2 de sayamayacağınız kadar yüzlerce oyun var. Bunun en büyük nedeni size ağım şahım bir grafik değilde bariz bir kalite vaad etmesi. Bu da ne oluyor, parası bol - paragöz yapımcıların değil gerçek kaliteyi sunan başarılı yapımcıların kazanması demek oluyor. PS3 de bu durum bir hayli bozulmuştu, grafikler ve nesiller arttıkça oyun yapım ücretleride haliyle artıyor. Eskiden 10 oyun yapılabilecek kadar paralara 1 oyun anca çıkartılıyor. PS4 de bunun kat ve kat artacağına eminim. Benim görüşüm bu PS4, PS3 den de az oyuna ev sahipliği yapacak bence. Sonuçta Konami bile elinde Fox Engine gibi yeni bir motor varken, yeni nesle çıkış yapma riskine giremedi. Sadece belli başlı firmalar bunu şimdiden göze alabilidi. Bakalım neler görücez ama bana sorucak olursanız, alın bir PS3 yada Xbox 360 hangisi cebinize daha ucuz geliyorsa. Keyfinize bakın. Şu son dönemlerde PS3 exc. çıkan Last of Us bile PS3 aldırmaya yeterde artar bir neden bence. | |
| | | CanTeo Oyun Bölümü Moderatörü
| Konu: Geri: Yeni Nesil Oyun Konsolları Paz Ağus. 04, 2013 9:01 pm | |
| - Bianconeri demiş ki:
- CanTeo demiş ki:
- Bianconeri demiş ki:
Bir tercih yapacak olursam PS4 çok daha avantajlı ve iyi bir konsol ama fiyatların ülkemizde 400-500 dolar olmayacağı kesin. Yapılan açıklamalarda Türkiye de ilk satışlarda 1500 lirayı geçmeyeceğini söylemişlerdi ki bu da oldukça yüksek bir rakam. Yurt dışından çok daha pahalıya geleceği kesin. Bana soracak olursan şuan en avantajlı konsol Xbox 360. İkinci el yüksek HDD özelliği olanlar bile çok ucuz fiyatlardan satılıyor. Ayrıca kırılabilirliği PS3 e göre çok daha kolay malum. Cebinizi yakmasını istemiyorsanız ve bu nesil bana yeter, yenisine gerek yok diyorsanız Xbox 360 çok daha iyi bir tercih olacaktır ki ben konsolların Türkiye ye ilk çıktığı dönemlerde bu uçuk fiyatlardan dolayı alınmaması taraftarıyım. Haklısın , Xbox One için Microsoft'un koyduğu bölge kısıtlaması , 24 saatte bir internete bağlanmalı gibi kısıtlamalar PS4'ü zaten 1 adım öne çıkarıyor. Üstüne üstlük bildiğimiz üzere Xbox 360 2006 yılında çıktı fakat Türkiye'ye destek vermesi 2012'nin Kasım ayını buldu. Bence Xbox One'da da bu desteği vermezlerse veya geç verirlerse Türkiye'den çok fan kaybederler. Çoğu yer konsollar için 800-1000 TL fiyat biçmiş ama bunun içine satıcı firma kendinede pay koyarsa üstüne üstlük birde Dualshock 4 ve Xbox One Controlle bu 800-1000 TL'lik fiyatın içinde değilse 1500 lira civarında bi fiyatla satışa sunulur.
Ayrıca daha bu nesilde bitiremediğim bir çok oyun var ve X360 ve PS3 ucuzladı. Ben gidip PS3 veya X360 alıp yeni nesilin ucuzlamasını bekleyeceğim. Sonuçta PS3 ve X360'ta ilk çıktığında fat (kalın) kasaydı ve bunlar 3K (3kırmızı) , Ylod (yellow light of death) gibi hatalar verdi. Şimdiye baktığımızda X360'ın slim kasasında 3K hatasını vermesi imkansız neredeyse , PS3'ün slim ve super slim modellerindede ylod verme ihtimali çok düşük. Yani bütçeniz çok yoksa ve benim gibi 2006-2013 arası bitiremediğiniz birçok oyun varsa eski nesil size göre. Aynen öyle çoğu donanım-konsol forumlarında şimdiden başladı tartışmalar "PS3-Xbox360 almalımıyım-almamalımıyım? gibi". Bunlar için henüz çok erken. Xbox 360 ilk çıkardığı dönemdeki makinalar patır patır dökülüyordu 3K dan vs. Aynı sorunları yeni konsolların yaşamayacağı ne malum. Hem ne olursa olsun biz grafiği değil, cebimize düşkün bir milletiz. Sen yurt dışında çıkış fiyatı 400 dolar olan konsolu bana 1500 den satarsan 1 sene boyunca bende onu almam arkadaş. Bırakın şu zamanı değerlendirmeyi, yeni nesil konsollar çıktında 2-3 sene içinde anca toparlanacağına inanıyorum ben. Bunun en büyük nedeni oyun dez avantajı. Çoğu oyun yapım şirketleri yeni konsollara oyun yapmaktan korkuyor (belli başlıları hariç) PS4 yine Exc. oyunları ile bir nebze önde olsa da özellikle Xbox One da ilk çıktığı dönemden itibaren büyük bir oyun sorunu bekliyorum. Bunun en büyük nedeni ise firmaların yeni nesil konsolu önce tanımak istemesi, diğer bir nedeni ise nesillerin yükseldikçe oyun yapım değerlerinin artması. PS2 ve PS3 e çıkmış oyunları karşılaştırırsak bunu çok iyi anlarız. PS2 de sayamayacağınız kadar yüzlerce oyun var. Bunun en büyük nedeni size ağım şahım bir grafik değilde bariz bir kalite vaad etmesi. Bu da ne oluyor, parası bol - paragöz yapımcıların değil gerçek kaliteyi sunan başarılı yapımcıların kazanması demek oluyor. PS3 de bu durum bir hayli bozulmuştu, grafikler ve nesiller arttıkça oyun yapım ücretleride haliyle artıyor. Eskiden 10 oyun yapılabilecek kadar paralara 1 oyun anca çıkartılıyor. PS4 de bunun kat ve kat artacağına eminim. Benim görüşüm bu PS4, PS3 den de az oyuna ev sahipliği yapacak bence. Sonuçta Konami bile elinde Fox Engine gibi yeni bir motor varken, yeni nesle çıkış yapma riskine giremedi. Sadece belli başlı firmalar bunu şimdiden göze alabilidi. Bakalım neler görücez ama bana sorucak olursanız, alın bir PS3 yada Xbox 360 hangisi cebinize daha ucuz geliyorsa. Keyfinize bakın. Şu son dönemlerde PS3 exc. çıkan Last of Us bile PS3 aldırmaya yeterde artar bir neden bence. Oyun ayrı sıkıntı, ısınma ayrı sıkıntı. Eğer diyosan ben ilk çıktığında alırım sonra slimleri çıkarsa onu da alırım falan , cebinde 3000 TL olcak. Bir de şu garibime gidiyor ; hem bazı yapımcılar hem de çoğu oyuncu ilk ne oynanışa ne konuya bakıyor , gidiyor grafiğe bakıyor. E adam grafiğe abanır ama gider konuda yüzlerce fail yapar. O yüzden grafiğe abanılmış oyunlardan zaten uzak duruyorum. Ayrıca son cümlen beni tanımlamış adeta. Neredeyse 1 yıldır Xbox 360 araştırıyorum fiyatları öğreniyorum. Ama Last of Us'ı gördüm ve Xbox'tan vazgeçtim. | |
| | | | Yeni Nesil Oyun Konsolları | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |